Punkyfish Forum

Hét gezelligste aquarium forum van Nederland.Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 18 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 11:23 
Offline
Gebruikers-avatar
Interview en bakkenview met en bij Annieka
http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_12.jpgPiwi: Wat is je naam?

Annieka: Annieka HoldingaPiwi: Waar woon je?

Annieka: Wij wonen in Druten.Piwi: Wat is je leeftijd?

Annieka: Ik ben 24, ik word binnenkort 25!Piwi: Verliefd/verloofd/getrouwd?

Annieka: Ik ben heel erg verliefd op- en samenwonend met Thijs.Piwi: Hoe ben je met de hobby in aanraking gekomen en hoe lang ben je al bezig met de hobby?

Annieka: Het begon allemaal met visjes scheppen in een slootje toen ik nog klein was. Toen heb ik stekelbaarsjes en koudwater visjes gehad en later roodwang schildpadden. Iik mocht eigenlijk geen schildpadden omdat deze te groot worden, daarom ving ik schidpadden die ziek waren op en vertroetelde die tot ze beter waren waarna ze weer terug gingen naar de mensen waar ze van waren of ze gingen naar de dierenambulance. Ook ben ik er wel eens 1 tegen gekomen in een sloot en die heb ik toen ook meegenomen.Later kwam de vriend van mijn zus thuis met kuhli’s. Met de komst van de kuhli’s is de hobby echt begonnen. Inmiddels ben ik al weer 5 jaar bezig met de hobby.Piwi: Hoe groot was je 1e aquarium en waarom (heb je de maat zelf gekozen, advies gekregen etc)?

Annieka: Mijn 1e aquarium was 60 cm maar, helaas mocht dit niet groter… Later na heeeeel veel zeuren mocht ik er nog eentje van een meter.Piwi: Wat was je 1e vissenbestand?

Annieka: Mijn eerste vissen waren: kuhli’s, kardinaaltjes en kempvissen.Piwi: Als je terugkijkt was dit toen een goed visbestand (qua grootte, waterwaardes etc)?

Annieka: Ja, ik vind het een prima bestand hoor !Piwi: Heb je bij je 1e aquarium hulp gekregen?

Annieka: Nee, hulp heb ik niet gekregen. Ik heb alles zelf uitgezocht via internet dus fora`s, veel google-en en natuurlijk veel boeken lezen.Piwi: Hoe groot is/zijn je huidige aquarium(s)?

Annieka: Dat zijn er wel een aantal. Namelijk:Huiskamer 1 250x80x60

Kweekruimte 2 100x50x50

3 120x40x50

4 60x30x30

5 80x30x40

6 60x30x30

7 100x40x50

8 90x40x40

9 90x40x40

10 96 !! bakjes van 3 literPiwi: Wat zijn de verschillende bewoners?

Annieka:1 (250x80x60)
Barbus pentazona, Badis badis, Pangio kuhli, Barbus titeya, Colisa lalia, Tijgergarnalen, Beaufortia levereti.http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_18.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_5.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_6.jpg2 (100x50x50)
Polypterus delhezihttp://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_4.jpg3 (120x40x50)
2x Europese moerasschildpadden (Emys orbicularis)http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_7.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_8.jpg4 (60x30x30)
3x kleine Europese moerasschildpadden (Emys orbicularis)http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_17.jpg5 (80x30x40)
2x Channa bleheri6 (60x30x30)
3x L46 (Hypancistrus zebra)7 (100x40x50)
2x Chocolade gourami (Sphaerichthys osphromenoides)8 (90x40x40)
Opvangbak/quarantaine bak9 (90x40x40)
Appelslakken kweekbak10 (96 bakjes met de inhoud van 1,5 liter p/st)
Deze bakjes zijn voor het houden van verschillende kempvissen voor de kweek. Hier wordt dan ook duidelijk dat kempvissen zich heel goed laten houden in kleine bakjes.http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_1.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_2.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_3.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_9.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_10.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_11.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_13.jpghttp://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_14.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_15.jpg

http://www.keukenprins.org/aquarium/forum/annieka_16.jpgPiwi: Wat vind je van je huidige vissenbestand qua hoeveelheid, waterwaardes etc?

Annieka: Alles is prima zo, ik heb niet echt een verlanglijst meer.Piwi: Heb je nog speciale techniek op je bakken draaien, zo ja welke en waarom?

Annieka: Nee, ik heb niet echt speciale techniek op mijn bakken. Er gaat wel co2 komen. Om de ph omlaag te krijgen van 7.5 naar het liefst 6.5 en dat is dan ook meteen beter voor mijn plantjes. en ik gebruik T5 lampen in combinatie met T8. Verder heb ik niet echt iets aparts kwa techniek.Piwi: Wat is je grootste wens op aquarium gebied?

Annieka: Ik heb niet echt meer wat te wensen. Met de komst van de 250x80x60 is eigenlijk mijn grootste wens uitgekomen.Piwi: Zijn er nog bepaalde problemen waar je tegenaan loopt, zo ja welke en waarom?

Annieka: Momenteel heb ik algen in de grote bak, dit omdat de waterwaardes momenteel niet optimaal zijn en niet op elkaar afgestemd zijn.Piwi: Wat is/zijn je favorieten vis(sen)?

Annieka: De kempvis en kuhli vechten om de 1e plaats. Ik kan dus niet echt kiezen.Piwi: Wat voer je ze allemaal?

Annieka: Ik voer: rode mug, zwarte mug, witte mug, tubifex, watervlooien, mesis, artemia, bosmieden, cyclops, droog- en palletvoer, miereneitjes, electro muggen (dus met de vliegenmepper gevangen), mosselen, spiering. Kleine kempvissen voor de gana`s, wormen en schildpaddenvoer voor de schildpadjes.

Dat was het wel zo’n beetje.Piwi: Hoe vaak ververs jij je bakken?

Annieka: Dat ligt eraan, gemiddeld allemaal 1x per week, 20-50%. Dat ligt aan welk bakje het is. De kweekbakken worden natuurlijk vaker ververst.Piwi: Wat doe je allemaal om je bak zo goed mogelijk draaiende te houden?

Annieka: Natuurlijk dus water verversen, rekening houden met de behoeftes van vissen en planten, juiste belichting..

En natuurlijk het juiste voer geven.Piwi: Wat vinden je huisgenoten van deze hobby?

Thijs: Het is een leuke hobby, ik vind het leuk dat ze er lekker mee bezig is. Ik vind de kleurtjes van de verschillende vissen heel leuk.Piwi: Helpen je huisgenoten ook mee met deze hobby?

Thijs: Ik help in zo verre mee dat ik overal mee naar toe ga, voor wat met deze hobby te maken heeft. (aquawinkels, beurzen etc.)

Daarnaast help ik wel mee met de technische zaken, ook niet onbelangrijk.

Ik help verder niet mee met de verzorging.Piwi: Hoeveel tijd besteed je per week ongeveer aan deze hobby?

Annieka: Met al deze bakken ben ik toch zeker wel een 12 uur per week bezig.Piwi: Hoe ben je op het forum terecht gekomen en waarom? Annieka: Ik ben eigenlijk al surfend op het forum terecht gekomen.Piwi: Haal je veel info van dit forum of geef je juist veel info?

Annieka: Ik geef meer info dan dat ik er info van af haal.Piwi: Kom je ook op andere fora?

Annieka: Ja, ik kom ook op andere fora.

Maar dan op fora specifiek voor beta`s en kempvissen en schildpadden.Piwi: Ga je steeds naar dezelfde aquariumwinkel of ga je ook wel eens shoppen?

Annieka: Ik ga wel eens shoppen, maar ik blijf tegenwoordig steeds meer trouw aan 1 winkel omdat ik toch wat vervelende dingen meegemaakt heb bij andere winkels.Piwi: Wat is je grootste blunder op aquarium gebied?

Annieka: Mijn grootste blunder was bij Nane de Vos (Biotopia, Arnhem) de 2.50m bak bestellen. Ik zal even uitleggen waarom. Ik heb maar liefst 10 maanden!! moeten wachten op de bak, de waterhoogte had ik 60cm besteld maar uiteindelijk is de bakhoogte 60cm geworden. Het meubel is slecht afgewerkt. De aansluitingen voor pompen zijn niet doordacht, er waren geen gaten gemaakt voor de slangen van de pomp en snoeren van de verlichting.

De pijpen waren niet vastgelijmd…. etc etc.

Het was dus een echt drama!Piwi: Heb je wel eens pech gehad op aquariumgebied?

Annieka: Tja, een van de meest voorkomende dingen zoals een overstroomde ton en daarmee de kweekruimte die blank stond.Piwi: Heb je nog andere hobby’s?

Annieka: Ja hoor, ik heb nog andere hobby’s: onze katten, mijn vriend, tekenen en biologie (eigenlijk alles wat met beestjes te maken heeft).Piwi: Wat vind jij de mooiste prestatie van jezelf op aquariumgebied?

Annieka: Tja, daar kan ik eigenlijk niet echt op antwoorden, het zou mooi zijn als bepaalde kweken zouden lukken met bepaalde vissen maar momenteel kan ik me zo niet echt wat voor de geest halen.Piwi: Wat zou je graag nog veranderen aan je aquarium(s)?

Annieka: Ik zou het liefst nooit meer algen willen in mijn bakken!! En een gedresseerd iemand die al het werk doet! :DPiwi: Waar erger jij je het meest aan in de aquariumwereld?

Annieka: Ik erger me aan mensen die eigenwijs zijn en daardoor vissen dood laten gaan. En aan mensen die heel bot reageren op vragen i.p.v. opbouwend kritiek leveren.Piwi: Als je een tip zou mogen geven welke zou dit dan zijn?

Annieka: Ik zou zeggen: LEZEN….. zeer veel LEZEN!!Piwi: Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die dit interview lezen?

Annieka: Geen idee eigenlijk.Piwi: Wat zou je nog aan de interviewers willen vragen?

Annieka: Wil je er aub geen foto van mij bij zetten? :D (helaas doen we lekker wel).Piwi: Is er nog iets wat je mist in dit interview, iets wat je nog kwijt zou willen?

Annieka: Of ik nog iets mis? Nee…ik vond het prima zo!


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 11:29 
Offline
Leuk :D

apparte schildpadjes zeg, en weer iemand met zoveel bakken :D


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 11:41 
Offline
Gebruikers-avatar
Kijk aan ziet er goed uit Alex, we worden hier nog een keer goed in :D@ Ben nu weet je een beetje wat je kan verwachten ;)


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 13:40 
Offline
Wat een prachtige stellage heb je zeg!

Leuk interview alexander


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 14:19 
Offline
Gebruikers-avatar
DragonWish
DragonWish schreef op 18 oktober 2006 @ 13:40
Wat een prachtige stellage heb je zeg!

Leuk interview alexanderIntervieuw is credit van Piwi!Maar bedankt namens hem :D

Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 14:34 
Offline
Gebruikers-avatar
Wat een prachtig interview.Ik was alleen nog nieuwsgierig hoe de bakken 3 en 4 van de europese moerasschildpadden is ingericht. Zijn daar ook nog foto's van?


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 14:55 
Offline
Gebruikers-avatar
Peterbilt
Peterbilt schreef op 18 oktober 2006 @ 14:34
Wat een prachtig interview.Ik was alleen nog nieuwsgierig hoe de bakken 3 en 4 van de europese moerasschildpadden is ingericht. Zijn daar ook nog foto's van?nee daar heb ik geen foto"s van gemaakt.

Sorry

Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 15:07 
Offline
Goed interview! mooie bakken, schitterende foto's van de vissen en indrukwekkende kweekstellage.


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 15:08 
Offline
Gebruikers-avatar
@ keukenprins dank u :P@ dragonwish,Misschien dat het nog niet helemaal duidelijk is, dus bij deze. Alle interviews worden gedaan door Keukenprins en ik zelf. We rijden om de beurt en we hebben een soort van taakverdeling. Zo maakt keukenprins de foto`s en neem ik het interview af. Later voegen we dit dan samen tot de interviews die je nu hebt gezien.


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 16:02 
Offline
Gebruikers-avatar
keukenprins
keukenprins schreef op 18 oktober 2006 @ 14:55


[.]nee daar heb ik geen foto's van gemaakt.

Sorry

Erg jammer, maar misschien heeft Annieka nog wat op de PC staan?

Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Wo 18 Okt 2006, 18:49 
Offline
Gebruikers-avatar
Dat ziet er goed uit!


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Zo 22 Okt 2006, 09:29 
Offline
Blijft een geweldige bak! Ben trots dat ik hem in het echt heb mogen zien :)


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Ma 23 Okt 2006, 16:52 
Offline
ik woon ook in druten!


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Di 24 Okt 2006, 13:02 
Offline
heb je ook een totaaltje van de schildpadden aquarium van (120x40x50??


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Za 28 Okt 2006, 10:32 
Offline
Ik was alleen nog nieuwsgierig hoe de bakken 3 en 4 van de europese moerasschildpadden is ingericht. Zijn daar ook nog foto's van?Bak van de baby-schildpadden

[afbeelding]Bak van de grote schildpadden

[afbeelding]


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Za 28 Okt 2006, 10:43 
Offline
Toch nog een vraagje; vind jij het niet zielig om de kempvissen in zulke kleine bakjes te houden? Ik vind (maar da's mijn mening) het bij aquariumwinkels ook altijd wat minder als er zo'n rij met jampotjes staat met kempvissen erin...Nee, ik vind dat zeker niet zielig.

Kempvissen leven in de natuur ook in kleine plasjes waar ze een klein territorium verdedigen. Veel ruimte hebben ze dus niet nodig. De enige voorwaarden voor het houden van deze vissen in zulke kleine bakjes zijn wel een goede waterkwaliteit. Dat houd in dat de bakjes om de dag ververst worden of ze in een dripsysteem staan en continu gefilter water krijgen. Ik train ze ook elke dag door ze een andere betta te laten zien of ze een spiegel voor te houden. Dit doe ik om zodat dit soort sociale interactie goed voor ze is om zelfvertrouwen op te bouwen en om hun vinnen in goede conditie te houden.De vissen die ik op deze manier hou doen het even goed en worden even oud als betta's die ik wel eens in een meterbak of 60 cm bak heb gehouden.Die jampotjes zijn een goed alternatief voor een winkel voor het dripsysteem. Omdat een winkel steeds nieuwe vissen binnen krijgt kunnen eventuele ziekten in een dripsysteem geintroduceerd worden en andere betta's besmetten. Jampotjes zijn in dat geval een veel beter alternatief. En als het water in deze potjes netjes op tijd ververst worden is er ook niets zieligs aan, aangezien ze daar maar tot de verkoop in gehouden worden.Ik vind een kempvis kopen en hem dan in een totaal ongeschikte bak met ongeschikte medebewoners zetten veel zieliger. En dat gebeurd nog steeds te vaak omdat mensen de moeite niet nemen om zich even te verdiepen in de behoeften van deze dieren.(voor de duidelijkheid: deze reactie is ook niet aanvallen bedoeld)


Meld dit bericht
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 18 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikersGa naar:  
Copyright by : Iridium77 & Sapphire
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.